facebook-3-xxl instagram-xxl twitter-3-xxl imagefcusfinal youtube-3-512 bokadirekt-logo

By pia, Oct 17 2017 10:07AM

Äntligen har vi kommit igång med höstens Personal shopping utbildning i Stockholm och jag kan bara GRATULERA och VÄLKOMNA alla deltagare in i yrkeskarriären som frilansande diplomerad Style Advisor/Personal Shopper.

Framtiden är fylld med många möjligheter, inriktningar att välja mellan där vi kan erbjuda tjänsten personal shopping.

Denna gång är kursdeltagarna ett spann av olika åldrar från 24 år till 59 år och som kommer från bakgrunder av olika jobb, kulturer, från Malmö i söder till Borlänge i Dalarna. Detta fantastiska gäng av kvinnor i alla åldrar ger en otrolig härlig gruppdynamik och energi, samtidigt får vi lära oss mera specifikt om vad olika målgrupper har för behov.


Alla har vi dock en sak gemensamt…


En DRÖM och VISION om att driva eget företag och att kunna hjälpa kvinnor och män se så bra ut som möjligt i en stil som de känner sig bekväma i utifrån deras egna förutsättningar!

Intresset och behovet av att få hjälp med en koordinerad klädgarderob har ökat betydligt de senaste åren som jag har jobbat inom yrket. Det verkar som att tidsandan ökar efterfrågan på personal shopping. Det märks tydligt, och tjänsten personal shopping finns numera även i butiker som inte säljer kläder.

E- handeln ökar i rask takt och ska de befintliga butikerna behålla sina kunder, är det helt nödvändigt att butikerna bör erbjuda en professionell diplomerad utbildad personal shopper.

Att kunna ge det där ”lilla extra” och unika servisen till kunderna kommer bli avgörande för kunden om hon kommer tillbaka eller inte. Allt fler vill köpa ett plagg som tillför något i den befintliga garderoben där hemma och som kan kombineras på olika sätt. Om du gör en stil- och färganalys skulle jag kunna visa dig att du bara enbart behöver skaffa dig 15 olika plagg för att få ut 50 olika kombinationer. Ja, du hörde rätt. 15 väl utvalda plagg ger dig mer kombinationer än massor med lite slumpmässigt valda plagg.


Tack vare ett ökat intresse för våra utbildningar har vi redan nu bokat in ett nytt datum för nästa år. Om du är intresserad av att utbilda dig till professionell diplomerad Style Advisor/Personal Shopper kan du redan nu anmäla dig och boka din plats i nästa kurstillfälle.


NÄSTA KURSSTART: 10-11 feb 2018

PLATS: STOCKHOLM, med praktik i Mall of Scandinavia


Vi behöver bli fler väl utbildade diplomerade Style Advisor/Personal shopper inom modebranschen i Sverige…


Är du sugen på att vara med på en spännande resa?

Hör gärna av dig till pia@imagefocus.se eller ring 0708-289 13 33.


Varmt Välkommen!

/Pia


By pia, Mar 20 2017 10:19AM


En del av mitt jobb som style advisor/personal shopper handlar om att hjälpa kvinnor och män till att ”handla klokt” samtidigt bli mer miljömedvetna.


Här kommer några ord från en av mina miljömedvetna kunder:


”Jag har nog alltid tyckt att jag har rätt bra koll på vad som passar mig och så. Alltid vetat vad jag tycker är snyggt, t o m en hyfsad känsla vad som passar mig och inte. Dessutom är jag bra på att shoppa. Snabbt scannar jag av en butik, och inte bara det, jag hittar alltid de fina kläderna för ett betydligt lägre pris än det normala. Alltid köpt kläder när jag sprungit på något. Det gör jag fortfarande, och fortfarande hittar jag de fina priserna, och ändå är det så annorlunda. Jag köper nästan aldrig kläder numera. Behöver inte.


Eftersom jag är både föreläsare och politiker är jag rätt exponerad och därför viktigt hur jag klär mig. Jag bestämde mig för att köra stil, färg och garderobsrensning. Och jag måste verkligen säga helt uppriktigt, att det var en ögonöppnare. Jag vet inte hur många jag fått att också göra detsamma, och alla har samma upplevelse som jag.


För drygt ett år sedan välkomnade jag Pia in i min fylliga garderob. Många snygga plagg, men ändå rätt få jag egentligen använde, av den enkla anledningen att inte så många av dem gick att kombinera med varandra.


Idag är det helt annorlunda när jag tänker garderob. Idag när jag öppnar garderoben tänker jag, Vad ska jag göra idag? Vem ska jag träffa idag? Jag har en garderob med ett färre antal plagg, men så mycket mer att välja på. Hur är det möjligt? Det är helt enkelt så att de kläder jag har passar alla ihop med varandra, i oändligt många kombinationer. Alltså färre plagg men mer att välja på, och så blir det när man har en koordinerad garderob.


Några inköp av basplagg som jag kunde börja kombinera med, plagg som jag "fick behålla", men generellt så shoppar jag nästan aldrig numera. När jag gör det, då blir det ett tillägg i min befintliga garderob som ger mig ett antal nya kombinationer. Jag köper inte något bara för att det är snyggt. Jag köper något som passar mig perfekt!


Så mycket tid och pengar jag sparar, och inte bara det. För mig är miljö viktigt. Sopsorterar hushållssopor jätte noga, och nu har jag dessutom full koll på klädkonsumtionen. Inga onödiga inköp längre. Och resultatet, nu vet jag att de kläder och färger jag bär är det mest fördelaktiga för just mig.”


Anne Lennartsson, politiker och företagare, Uppsala


Bor du runt Uppsala området anmäl ditt intresse till Sveriges största klädbytardag på Park Inn by Radisson lördagen den 1 April kl 10.00-15.00 för att vara med och värna om vår miljö.


Vi hörs och hoppas även vi ses framöver!

/PiaBy pia, Feb 20 2017 07:11PM

För 10 år sedan tog jag ett beslut att starta upp ett nytt företag som idag heter Imagefocus, och samtidigt vidareutveckla mitt koncept med personlig styling inom modebranschen. Med en bakgrund av att enbart jobba inom nagelbranschen till att jobba inom modebranschen blev ett stort lyft både för min karriär och personliga utveckling.


Jag har alltid älskat färg, form och stil i olika sammanhang men mitt allra största intresse och passion har alltid varit människan först i fokus.


Jag hade redan som tonårig stora drömmar och visioner om hur jag ville att mitt liv skulle se ut. Min stora dröm var att få resa till USA och jobba inom skönhetsbranschen, styling med färg, form, kläder. Helt enkelt hjälpa människor att bli sitt bästa Jag utifrån sina egna förutsättningar.


Jag sökte därför in till ett gymnasium i Stockholm som utbildade kosmetologer som var den enda skolan i Sverige på den tiden. Blev tyvärr inte antagen då mina betyg inte räckte ända fram. Men det fick inte hindra mig tänkte jag, för jag visste vad jag ville jobba med i framtiden.


Jag bevarade min stora DRÖM i mitt hjärta! Jag reste till USA, och en dag då jag kom gående på en gata i down town San Francisco hände det. Kunde knappast tro mina ögon, men där stod en skylt – Marienello School of beauty - en privat skola som utbildade licensierade kosmetologer.

Det går inte att beskriva min känsla och hur lycklig jag blev, Nu äntligen kunde jag kanske få min DRÖMUTBILDNING!


Jag var 24 år, det hade gått 5 år sedan jag fick nobben hemma i Sverige, och nu kanske en ny chans öppnar sig.


Jag tänkte:

Det här är bara början av min karriär inom skönhetsbranschen! Visste inte riktigt vart den skulle ta vägen just då vid detta tillfälle, men jag bara visste att jag visste att det var rätt tid och att jag var på rätt plats!


Idag så här några år senare är jag otroligt glad över att jag ALDRIG släppte min stora DRÖM som fanns i mitt hjärta. Jag trodde min utbildningen skulle gå den traditionella vägen genom det svenska formella utbildnings systemet, men det tog en helt annan väg vilket visade sig bli en mycket spännande intressant resa och utveckling.


Min uppmuntran till dig idag är att aldrig sluta drömma även om det inte riktigt går den vägen som du planerat. Det finns många vägar att nå sina drömmar och visioner i livet. Försök alltid att se möjligheter istället för problem så kommer du når fram en dag!


SÅ TRO PÅ DIG SJÄLV, DINA DRÖMMAR OCH GE ALDRIG UPP!


Jag tänker fortsätta dela mina personliga erfarenheter och tankar kring att vara företagare och entreprenör i de kommande inläggen. Min förhoppning är att du som läster min blogg kommer bli uppmuntrad, inspirerad, och våga drömma stora drömmar för ditt liv!


//Pia


By pia, Jan 16 2017 11:13AM


GO!


– Ett mentor och ledarskapsprogram för företagare som vill komma vidare i ditt företagande och för dig som gått och burit på en idé, kanske i massor av år, men nu bestämt dig för att NU är det dags att förverkliga det.


Kommer så väl ihåg mitt stora brinnande intresse och passion för naglar, vilka stora drömmar och visioner jag hade att få jobba med detta, och hur jag rätt snabbt insåg att det inte var aktuellt med någon anställning. Om jag nu verkligen ville jobba med naglar så var jag tvungen att starta eget, vilket jag också gjorde i Vimmerby där jag är född och uppvuxen.


Nu har jag varit företagare i 29 år, och under de här åren har jag lärt mig massor om företagandets villkor och vad som krävs för att lyckas. En av anledningarna till det är att jag utefter vägen tagit hjälp av de som gått före, och det har besparat mig många misstag, massor med tid och pengar.


Precis som jag hade drömmar när jag växte upp i mitt Vimmerby så är jag säker på att alla människor har sina drömmar och visioner. Ofta stannar det där, att vara endast drömmar och visioner. Varför det kan man undra? Tror det finns mer än ett svar på det. Men ett vet jag, vi behöver hjälp och stöttning för att fixa det. Och precis där kommer jag in i bilden.


Mentor- och ledarskapsprogrammet GO tar dig steg för steg att förverkliga dina drömmar och visioner, som ju är där allt börjar… GO är ett individuellt program som anpassas till dig utifrån dina behov och förutsättningar.Vill du veta mera kontakta mig på pia@imagefocus.se eller ring 070-289 13 33 så kan vi prata mer.

By pia, May 24 2016 09:06AM


Den största anledningen och roten till varför så många människor har garderober fulla med kläder men ingenting att ta på sig är att man inte riktigt vet vilken personlig grundstil eller färger som man bäst passar i.Kvinnor köper ofta plagg som de gillar, men det behöver inte betyda att passformen och stilen är den mest fördelaktiga för deras proportioner, skala och linjer.


Impulsköp är väldigt vanligt, vi kommer hem med ett ”plagg” som ska passa bra till exempelvis en fest eller ett engagemang men upptäcker sedan att de inte går ihop med resten av kläderna som redan finns i garderoben.


Det finns många som inte ens har tagit bort prislappen på kläderna, de bara hänger där i garderoben, jag brukar kalla det för ”ogräs” som måste rensas ut ur den befintliga garderoben.

Många människor förknippar kläder med olika händelser i livet, blir lite sentimentala och vill helst gärna inte släppa taget från ”känslan” så de låter den hänga kvar i garderoben, det är också s.k. ”ogräs”!

Självklart ska vi inte kasta bort några kläder utan vi kan ge bort dem till bättre behövande. Det finns ett stort behov av människor som skulle behöva kläder runt om i hela världen.


När kan det vara smart att ”släppa taget”, gå vidare och bygga upp en koordinerad klädgarderob som passar till den nuvarande livsstilen?


Svaret på den frågan är olika för alla människor, men när du är inne i en förändringsfas eller på väg in i en förändringsfas passar det väldigt bra. Du är mera motiverad till att generellt göra en förändring i livet och då passar det alldeles utmärkt att även titta över sin klädgarderob.

Våren är också ett ypperligt tillfälle, byte av arbetsplats, flytt eller komma tillbaka ut i arbetslivet efter en tid av mammaledighet. En sak jag i alla fall vet är att du kommer inte ”ångra dig” utan du kommer spara tid, stress och pengar på kläder som du sedan aldrig kommer att ta på dig.


Hör och häpna: Med endast 15 olika plagg (rätt stil och rätt färger) har du möjlighet att kombinera ihop 50 olika kombinationer!! Tänk så skönt att varje morgon när man går in i garderoben för att klä sig veta att det man tar på sig kommer alltid passa och samtidigt se bra ut!


Du kommer få en mycket lugnare och skönare morgonstund☺!


Så är du redo för din förändring?


Gör som Jeanette här nedan, ta tillfället i akt när du ska flytta!

NYSTART i ny stad, nytt hus och samtidigt en NY klädgarderob...den absolut bästa kombinationen!!Kontakta mig på pia@imagefocus.se för en genomgående struktur på hur just DU kan förändra din klädgarderob som passar in i din nuvarande livsstil!!


Varmt välkommen!

Soliga hälsningar PiaSENASTE NYTT FRÅN IMAGEFOCUS